Parels van Zolder is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de stad en een viering van de Hellevoeters die hebben bijgedragen aan de vorming ervan.

In deze expositie gaan we opzoek naar bijzondere objecten die gerelateerd zijn aan de (maritieme) geschiedenis van Hellevoetsluis die de ‘Hellevoeter’ op zijn zolder heeft liggen. Dit samenwerkingsproject met de Hellevoeters heeft als doel verborgen schatten uit de geschiedenis van de stad te ontdekken. De tentoonstelling zal een reeks nooit eerder vertoonde objecten tonen, elk met een fascinerend historisch en persoonlijk verhaal. Een voorbeeld hiervan is de doofpot van Rich van Kralingen. De tentoonstelling laat 10 tot 15 stukken zien die tot nu toe niet voor het grote publiek beschikbaar waren. Hiernaast kunnen de ‘Hellevoeters’ hun verhaal vertellen over hun object en worden ze geportretteerd.

De tentoonstelling “Parels van Zolder” belooft een verrassende mix van voorwerpen te tonen, variërend van oude gebruiksvoorwerpen tot historische documenten en kunstwerken. Elk object vertelt een uniek verhaal over het verleden van Hellevoetsluis en haar inwoners en werpt een nieuw licht op de evolutie van de stad door de jaren heen.

Oproep aan alle Hellevoeters, geschiedenis- en kunstliefhebbers! 
”Parels van Zolder” is de nieuwe expositie van Fortresse Holland, waar ik jullie hulp hard bij nodig heb. Dit is jouw kans om jouw object te laten schitteren in ons prachtige museum! Heb jij potentieel museumstuk thuis liggen en wil jij jouw parel tentoonstellen in onze speciale tentoonstelling “Parels van Zolder”? Of het nu gaat om een schilderij, sculptuur, artefact of historisch document, wij willen graag jouw bijzondere object delen met een breed publiek! Heb jij een waardevol object dat de militaire geschiedenis, maritiem erfgoed of de culturele diversiteit en historie van Hellevoetsluis weerspiegelt? Neem dan vandaag nog contact met ons op via collectie@fortresseholland.nl.
Ons curatorenteam staat te popelen om foto’s te ontvangen, je verhaal te horen en jouw kunstwerken voor een jaar te verwelkomen in ons museum! Samen kunnen we een meeslepende en educatieve ervaring creëren die het verleden tot leven brengt en het culturele erfgoed van Hellevoetsluis viert. 

Help ons de rijke geschiedenis van Hellevoetsluis tot leven te brengen en onze culturele gemeenschap te laten bloeien. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!