De Museumloods van Fortresse Holland Openluchtmuseum is het startpunt van jouw bezoek aan de vestinghaven Hellevoetsluis. Dit openluchtmuseum biedt boeiende presentaties over de marine en kustverdediging. Buiten de Museumloods wandel je door buitenexposities, kan je op reis in de gangen van het Droogdok, duik je in de collectie van  Bezoekersdepot en ontdek je de maritieme schepen. Kom en laat je betoveren door de verhalen van de zee. Plan vandaag nog je bezoek en maak je klaar voor een onvergetelijke reis door de maritieme geschiedenis!

VASTE TENTOONSTELLINGEN

De Museumloods presenteert twee vaste tentoonstellingen. De IJzeren Eeuw en de Tijdlijn van Hellevoetsluis.

De IJzeren Eeuw presenteert een 200 jaar oude maquette van Rijksmuseum waar je de Rijkswerf van Hellevoetsluis kan ontdekken. Bij je bezoek krijg je een tablet waarmee je de animaties in de maquette kan bekijken. Je ontdekt alles over het Droogdok en kinderen kunnen ervaren hoe het werken op de Rijkswerf in de IJzeren Eeuw eruit zag in de interactieve werkplaats de IJzeren Eeuw.

De schepen van de Tijdlijn van Hellevoetsluis nemen je mee op reis door de indrukwekkende geschiedenis van Hellevoetsluis. Van zeeslagen tot kustverdediging, van rampen tot overwinningen. Ontdek via een interactieve tafel de bijzondere gebouwen en schepen in de vestinghaven.

Naast de tentoonstellingen is er een speurtocht beschikbaar voor onze jonge bezoekers genaamd ‘de Matrozenreis’. De Museumloods is de start van een compleet dagje uit voor het hele gezin.

 

Ontdek de Museumloods

Ontdek de Museumloods

Bezoekersinformatie Museumloods

Openingstijden en tarieven
De Museumloods van Fortresse Holland Openluchtmuseum Hellevoetsluis is woensdag t/m zondag geopend van 11:00 – 17:00 uur. In 2024 zijn wij gesloten op Eerste Paasdag, Eerste en Tweede Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag.

Museumticket 16 jaar en ouder – € 9,50
Museumticket 6 t/m 15 jaar – € 7,50
Museumticket kinderen t/m 5 jaar – gratis
Museumkaart (per 1 juli 2024) – gratis
Vriendeloterij VIP-kaart (per 1 juli 2024) – gratis

Museumticket en rondleiding 16 jaar en ouder – € 15,00
Museumticket en rondleiding  6 t/m 15 jaar – € 10,00
Museumticket en rondleiding kinderen t/m 5 jaar – gratis
Museumkaart (per 1 juli 2024) – gratis
Vriendeloterij VIP-kaart (per 1 juli 2024) – gratis

Parkeren
U kunt in de directe nabijheid parkeren bij de Museumloods op de Dokweg. Hier zijn ook meerdere gehandicaptenparkeerplaatsen.

Openbaar vervoer
De Museumloods is redelijk bereikbaar per openbaar vervoer. De bushalten ‘Amnesty Internationallaan’ en ‘Vesting’ liggen op ongeveer een kwartier lopen afstand.

Toegankelijkheid
Het museum is volledig toegankelijk voor mindervaliden. Ook is er een rolstoeltoilet aanwezig. Het buiten terrein van het Droogdok is volledig toegankelijk. De gangen van het Droogdok daarentegen zijn helaas niet goed toegankelijk voor mindervaliden. Hiervoor hebben we interactieve tafel ingericht, om vanuit het museum de gangen van het Droogdok te ontdekken.

Contact informatie
Dokweg 5
3221 AE Hellevoetsluis
tel.: 0181-310197
mail: wijzijn@fortresseholland.nl
Plan route via Google Maps