Onze collectie vertelt het verhaal van de geschiedenis van Hellevoetsluis. Ontdek de verhalen over het maritieme verleden, de zeeslagen, historische personen of onze uitgebreide foto collectie. De collectie van Fortresse Holland is nu dichterbij dan ooit tevoren! Het gloednieuwe collectieregistratie en -presentatieprogramma Atlantis brengt de collectie bij jou thuis dankzij de enthousiaste inzet van onze medewerkers en vrijwilligers.

Onder andere door de bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds worden duizenden boeken, foto’s, schilderijen en voorwerpen toegankelijk voor iedereen.

Een schat aan informatie

Fortresse Holland is continu bezig met het uitbreiden van de beschrijving van objecten uit de collectie. Daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Je kunt jouw suggesties per email aan ons toesturen. Vermeld hierbij het bijbehorende documentidentificatienummer. De aanvullende informatie zal door de registrators worden gebruikt bij het aanpassen en/of aanvullen van de beschrijving.

 

Gebruik van foto’s

Digitale afbeeldingen uit de collectie zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik of voor onderzoeksdoeleinden. Wil je een afbeelding in een hogere resolutie? Dan kun je onder vermelding van het documentidentificatienummer deze per email aanvragen. De verwachte levertijd is ongeveer 4 weken.

Momenteel zijn we druk bezig met onderzoek naar de auteursrechten van de foto’s in het archief. Wij doen ons uiterste best om eventueel rechthebbenden van beeldmateriaal te achterhalen voor het vragen van toestemming voor publicatie. Vind je desondanks dat een vermelding  onjuist of incompleet is, neem dan gerust contact met ons op.
Wanneer je een afbeelding downloadt, ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele copyright en het naleven van auteursrechten. Meer informatie hierover kun je vinden op: www.auteursrecht.nl. Hiernaast ben je bij gebruik van de foto’s verplicht “Fortresse Holland” als bron te vermelden.

 

Hulp bij zoektermen en navigatie

Vul bij “Vrij zoeken” een of meerdere woorden in waarop je wilt zoeken. Klik vervolgens op de knop “Zoeken” onderaan het scherm. Met filters kun je hierna de zoekresultaten verder specificeren.

Hoofdletters hebben geen invloed op het zoekresultaat. “Jan Blanken” levert hetzelfde resultaat op als “jan blanken”. Voor uitgebreide zoekresultaten kun je gebruik maken van een asterisk (*) voor of achter een zoekwoord. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op “kerk*”, krijg je ook “Kerkstraat” en “kerkje” als zoekresultaat.

Het collectieregistratie en -presentatieprogramma Atlantis opent in een nieuw venster. Mocht je vanuit dit venster terug willen keren naar onze website kun je of het venster sluiten of op het logo (linksboven) klikken. Je komt dan automatisch weer terug op de website van Fortresse Holland.

Werk voor de boeg!

De vrijwilligers en collectiemedewerkers van Fortresse Holland zijn druk bezig met de collectieregistratie in Atlantis. Dankzij hun inzet zijn er al meer dan 17.000 objecten geregistreerd in het systeem. Vanuit de werkgroep Collectiebeheer werken we met meerdere registrators. Fortresse Holland beheert een collectie van circa 45.000 objecten van uiteenlopende aard.

Er wordt hard gewerkt om de volledige collectie te registreren en te digitaliseren, zodat je deze kunt ontdekken en bekijken op jouw computer of mobiele device.

 

Vragen

Bij vragen, opmerkingen of suggesties over de collectie kun je contact opnemen via Organisatie & contact.