Fortresse Holland, Openluchtmuseum Hellevoetsluis

Fortresse Holland is een museaal themapark waar maritieme historie en kustverdediging samenkomen. De komende tijd werken we intensief samen met diverse lokaal maatschappelijke en museale partijen zoals Stichting Ramtorenschip Buffel, Droogdok Jan Blanken en Stadsmuseum Hellevoetsluis om aan een gezamenlijke toekomst te werken. Hier wordt erfgoed beheerd en behouden dat getuigt van een tot de verbeelding sprekende geschiedenis van Hellevoetsluis, met de focus op haar ontwikkeling als vestinghaven.

Op locatie maken we de rijke collectie aan gebouwen, schepen, objecten en documenten op eigentijdse wijze toegankelijk voor een breed publiek. Daarnaast worden er educatieve en informatieve programma’s voor op school ontwikkeld en organiseren we gedurende het jaar diverse activiteiten voor toeristen, gezinnen en inwoners van Hellevoetsluis.

Fortresse Holland heeft als doel om de grote betekenis die Hellevoetsluis als marine- en vestinghaven eeuwenlang voor Nederland heeft vervuld de komende jaren regionaal en nationaal te exploiteren.

 

Bezoekersinformatie

De buitententoonstelling van Fortresse Holland is maandag t/m vrijdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur en zaterdag t/m zondag van 13:00 tot 16:30 uur.

 

Adres en route

Dokweg 5
3221 AE Hellevoetsluis
Plan route via Google Maps

 

Contact

tel.: 0181-310197
mail: wijzijn@fortresseholland.nl

Duncan Peltenburg
directeur

Dominique Sonneveld
collectiemedewerker

Monique van de Wijdeven
marketing & communicatie

 

Pers

Voor beeldmateriaal, interviews of meer informatie kun je contact opnemen met Monique van de Wijdeven  (marketing & communicatie) via wijzijn@fortresseholland.nl

 

Zakelijke gegevens

BTW-nummer: NL85 8801 334 B01
Kamer van Koophandel-nummer: 7166 3541
Banknummer: NL34 RABO 0336 9467 91

 

Redactie website

De redactie van deze website is in handen van Fortresse Holland

 

Ontwerp & realisatie

Deze website is ontworpen en gebouwd door GeK