Fortresse Holland, Openluchtmuseum Hellevoetsluis

Fortresse Holland is een museaal themapark waar maritieme historie en kustverdediging samenkomen. De komende tijd werken we intensief samen met diverse lokaal maatschappelijke en museale partijen zoals Stichting Ramtorenschip Buffel, Droogdok Jan Blanken en Stadsmuseum Hellevoetsluis om aan een gezamenlijke toekomst te werken. Hier wordt erfgoed beheerd en behouden dat getuigt van een tot de verbeelding sprekende geschiedenis van Hellevoetsluis, met de focus op haar ontwikkeling als vestinghaven.

Op locatie maken we de rijke collectie aan gebouwen, schepen, objecten en documenten op eigentijdse wijze toegankelijk voor een breed publiek. Daarnaast worden er educatieve en informatieve programma’s voor op school ontwikkeld en organiseren we gedurende het jaar diverse activiteiten voor toeristen, gezinnen en inwoners van Hellevoetsluis.

Fortresse Holland heeft als doel om de grote betekenis die Hellevoetsluis als marine- en vestinghaven eeuwenlang voor Nederland heeft vervuld de komende jaren regionaal en nationaal te exploiteren.

 

Werken bij Fortresse Holland?

Werken bij Fortresse Holland?

Contact informatie

Dokweg 5
3221 AE Hellevoetsluis
tel.: 0181-310197
mail: wijzijn@fortresseholland.nl
Plan route via Google Maps

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*