Een Grootmagazijn voor de collectie

Het bezoekersdepot van Fortresse Holland is gevestigd is in het vroegere het Grootmagazijn van de Rijkswerf. Een werf had natuurlijk ook een groot aantal magazijnen op haar terrein. Het Grootmagazijn, gebouwd in 1786, diende als bewaarplaats voor masten, ankers en kettingen. Na de oorlog heeft het gebouw nog even dienst gedaan als magazijnruimte voor de mijnenvegers. In 1978 is het Grootmagazijn gerestaureerd. Vanaf dit jaar was hier het ‘Stadsmuseum Hellevoetsluis’, voorheen ‘Oudheidkamer’, gevestigd op de bovenverdieping van het Grootmagazijn. Nu is dit pand het bezoekersdepot van Fortresse Holland. Een bezoekbaar depot voor onderzoek, het bekijken van objecten in het depot en kleine tentoonstellingen.

Onderzoek

Fortresse Holland opent voor jouw de deuren om onderzoek te doen. In het bezoekersdepot kan je boeken inzien en vragen aan ons collectieteam stellen. Wil je hulp bij een specifiek onderzoek? stuur een mailtje naar: collectie@fortresseholland.nl
Ons team doet continu onderzoek naar de collectie en geschiedenis van Hellevoetsluis. De resultaten  worden gepresenteerd in tentoonstellingen, publicaties en in onze online collectie omgeving.

Bezoekersinformatie

Het bezoekersdepot is gevestigd aan de Industriehaven 8a aan de historische vestinghaven van Hellevoetsluis.

Openingstijden en tarieven
Met ingang van 10 mei 2023 is het bezoekersdepot elke woensdag en donderdag geopend van 10.00-15.00. Het depot is gratis te bezoeken.

Parkeren
U kunt in de directe nabijheid parkeren. Zowel voor de ingang van het Brandweermuseum (adres: industriehaven) als op de parkeerplaats achter het Gemeentehuis (adres: schoolplein) zijn voldoende plekken te vinden.

Openbaar vervoer
Het bezoekersdepot is redelijk bereikbaar per openbaar vervoer. De bushalten ‘Amnesty Internationallaan’ en ‘Vesting’ liggen op ongeveer een kwartier lopen afstand.

Toegankelijkheid
Ons bezoekersdepot is gesitueerd op de eerste verdieping van het voormalig Grootmagazijn. Met behulp van de traplift is deze ook goed te bezoeken voor mindervaliden.

Contact informatie
Industriehaven 8a
3221 AD Hellevoetsluis
telefoon: 0181-390326
email: collectie@fortresseholland.nl