Beleef de Vestinghaven Hellevoetsluis

Laat je vervoeren met het elektrische toeristentreintje, ga op pad samen met een rondleider en geniet van de Vestinghaven Hellevoetsluis.

Samen met Verdedigingswerken Hellevoetsluis, stadsgids Michiel de Ruyter, natuurgids Karin Noordhuis, historicus Bob Benschop, Midicamping Van der Burgh en Camping ’t Weergors vertellen en beleven we elke eerste zondag van de maand samen het verhaal en erfgoed van Vestinghaven Hellevoetsluis.

Stroomversnelling: 14 augustus t/m voorjaar 2022


Op het buitenterrein van Droogdok Jan Blanken vind je de tentoonstelling Stroomversnelling. Hier kun je je coronaproof onderdompelen in de maritieme historie en het erfgoed van Hellevoetsluis aan de hand van verhalen rondom 400 jaar Haven. De topstukken uit de collectie van het Stadsmuseum worden hier gepresenteerd.

Je maakt een beeldende trip door de eeuwen heen, langs hoogtepunten, zeeslagen, (wereld)oorlogen, technische ontwikkelingen, politieke beslissingen, vlotenparades, handelssuccessen en rampspoed. Ook passeren diverse spraakmakende historische figuren de revue. Stapje voor stapje kom je dichter bij het hier en nu. Onderweg tref je een aantal QR-codes die je kunt scannen met je smartphone om online nog dieper in de tijdlijn en achtergronden te duiken.

 

Je vindt Stroomversnelling op het buitenterrein van Droogdok Jan Blanken, Dokweg 5 te Hellevoetsluis. Van 14 augustus 2021 t/m het voorjaar van 2022 is de buitententoonstelling gratis toegankelijk en zonder reservering te bezoeken. Doordeweeks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 16.30 uur.

 

Rondleidingen

Daarnaast worden er op het Droogdok Jan Blanken en Ramtorenschip Buffel diverse rondleidingen verzorgd.

 

Droogdok Jan Blanken

De complete rondleiding met introductiefilm, verhalen over de geschiedenis van Hellevoetsluis, de ontwikkeling en bouw van het Droogdok vindt twee keer per dag plaats:

  • dinsdag tot en met vrijdag om 11:00 uur en om 14:00 uur
  • zaterdag en zondag om 13:00 uur en 15:00 uur

Voor reserveringen:
tel.: 0181-310197
mail: info@droogdok.nl
of bezoek de website: www.droogdok.nl

 

Ramtorenschip Buffel

Museumschip de Buffel is een uniek stuk maritiem cultureel varend erfgoed en biedt een keer per dag  rondleidingen aan:

  • dinsdag tot en met zondag om 14:00 uur

Voor reserveringen:
tel.: 06-82764657
mail: info@debuffel.nl
of bezoek de website: www.debuffel.nl