Vacature: Vrijwillige Publieksbegeleider voor Museum Fortresse Holland

Ben je gepassioneerd over geschiedenis en cultureel erfgoed? Museum Fortresse Holland zoekt een enthousiaste publieksbegeleider om ons team te versterken.

Over Fortresse Holland:
”Fortresse Holland beheert en behoudt het erfgoed dat getuigt van de rijke en tot de verbeelding sprekende geschiedenis van Hellevoetsluis, met een focus op haar ontwikkeling als vestinghaven. Als openluchtmuseum presenteert zij dit in aantrekkelijke en eigentijdse vormen, binnen en buiten, aan een zo breed mogelijk publiek.” We organiseren regelmatig tentoonstellingen en evenementen. Als publieksbegeleider speel je een cruciale rol in het verrijken van de bezoekerservaring en het delen van kennis over ons museum.

Functieomschrijving:
– Publieksbegeleiding: Je verwelkomt bezoekers en begeleidt hen tijdens hun museumervaring. Op verzoek deel je interessante verhalen over de tentoonstellingen en de geschiedenis van Hellevoetsluis
– Begeleiding op zaal: Je helpt families met kinderen bij het werken aan de interactieve tafels van het museum. Hiernaast hou je in de gaten of de zaal netjes blijft.
– Klantenservice: Je staat klaar om vragen van bezoekers te beantwoorden en hen te voorzien van informatie en assistentie. Je zorgt ervoor dat elke bezoeker een positieve en memorabele ervaring heeft in ons museum.
– Samenwerking: Je werkt samen met collega’s om de algehele bezoekerservaring te verbeteren en bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe tentoonstellingen en programma’s.

Wat wij bieden:
– Een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met een enthousiast team van vrijwilligers.
– Training en begeleiding om je te helpen je rol als publieksbegeleider met vertrouwen te vervullen.
– Flexibele werktijden die kunnen worden aangepast aan je beschikbaarheid.
– Een vrijwilligersvergoeding

Wat wij vragen:
– Je hebt affiniteit met geschiedenis, maritieme cultuur en/of erfgoed.
– Je bent communicatief vaardig en kunt informatie op een boeiende en begrijpelijke manier overbrengen.
– Je bent klantgericht, geduldig en hebt een vriendelijke uitstraling.
– Je kunt goed samenwerken in een team en bent betrouwbaar in het nakomen van afspraken.

Interesse?
Heb jij een passie voor geschiedenis en wil je graag in ons museum aan de slag? Stuur dan je CV en een korte motivatiebrief naar wijzijn@fortresseholland.nl. We kijken ernaar uit om van je te horen!