Vacature: Vrijwillige Gastheer/Gastvrouw voor Horeca- en Zaalverhuurondersteuning

Ben jij een gastvrij persoon met een passie voor kunst, cultuur en kan jij onze bezoekers een geweldige bezoekerservaring bieden? Het museum is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de functie van Gastheer/Gastvrouw die kan ondersteunen bij horeca en zaalverhuur. Als vrijwilliger speel je een belangrijke rol bij het verwelkomen van bezoekers en het creëren van een gastvrije sfeer in ons museum.

Over het Museum:
Fortresse Holland beheert en behoudt het erfgoed dat getuigt van de rijke en tot de verbeelding sprekende geschiedenis van Hellevoetsluis, met een focus op haar ontwikkeling als vestinghaven. Als openluchtmuseum presenteert zij dit in aantrekkelijke en eigentijdse vormen, binnen en buiten, aan een zo breed mogelijk publiek. We organiseren regelmatig tentoonstellingen, evenementen en zaalverhuur. Als vrijwillige Gastheer/Gastvrouw draag je bij aan een positieve bezoekerservaring en help je mee bij horecavoorzieningen en zaalverhuuractiviteiten.

Functieomschrijving:
– Je verwelkomt bezoekers op een vriendelijke en gastvrije manier en biedt hen informatie over het museum, de tentoonstellingen en de activiteiten.
– Je assisteert bij de horecavoorzieningen, zoals het serveren van drankjes en kleine gerechten in het museumcafé.
– Je helpt mee met het opruimen en schoonmaken van de publieksruimtes en zorgt ervoor dat deze er netjes uitzien.
– Je werkt samen met het museumteam en andere vrijwilligers om een optimale bezoekerservaring te creëren.

Wat wij bieden:
– Een kans om betrokken te zijn bij een culturele instelling en deel uit te maken van een enthousiast team van vrijwilligers.
– De mogelijkheid om je gastvrijheid en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen in een museale omgeving.
– Een inspirerende en creatieve werkomgeving waarin je kunst en cultuur van dichtbij kunt ervaren.
– Flexibele werktijden die kunnen worden afgestemd op je beschikbaarheid.
– Een vrijwilligersvergoeding

Wat wij vragen:
– Een vriendelijke en gastvrije houding naar bezoekers, met een passie om hen een geweldige ervaring te bieden.
– Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om duidelijke informatie te verstrekken.
– Bereidheid om te helpen bij horeca-activiteiten, zoals het serveren van drankjes en lichte gerechten.
– Flexibiliteit en het vermogen

Interesse?
Ben jij enthousiast geworden om als vrijwillige Gastheer/Gastvrouw in ons museum aan de slag te gaan? Stuur dan je CV en een korte motivatiebrief naar wijzijn@fortresseholland.nl. We kijken ernaar uit om van je te horen en samen te werken aan het creëren van een gastvrije en inspirerende omgeving in ons museum, waar kunst, cultuur en bezoekerservaring samenkomen.