25 oktober 2021 – Fortresse Holland heeft werk voor de boeg! We willen de grote betekenis die Hellevoetsluis als marine- en vestinghaven eeuwenlang voor Nederland heeft vervuld regionaal en nationaal exploiteren om Fortresse Holland op de museale kaart te zetten. Samen met Stadsmuseum Hellevoetsluis, Droogdok Jan Blanken, Ramtorenschip Buffel en diverse externe partijen worden krachten gebundeld. De Coronaregeling Medewerkers Collectiebeleid van het Mondriaan Fonds maakt het nu mogelijk om een Junior Conservator te betrekken. Daarom zoeken we frisse denkkracht en actuele kennis om de professionaliseringslag van Fortresse Holland mogelijk te maken. Kom jij bij ons aan boord?

Stadsmuseum Hellevoetsluis is sinds juli 2021 opgenomen in het Nationaal Museumregister. Als Junior Conservator ben je nauw betrokken bij de museale inrichting van de te verbouwen museumloods op het Droogdok Jan Blanken waar de collectie van het Stadsmuseum gepresenteerd wordt. Jouw werkzaamheden bestaan voor het grootste gedeelte uit beheer, behoud, vorming en registratie/documentatie van de bestaande collectie. Je ontwikkelt samen met de collectiemedewerker en een groot aantal enthousiaste vrijwilligers de tijdelijke en permanente presentaties waarin aandacht is voor thema’s als inclusie, diversiteit, duurzaamheid, responsibility en accountability. En je ontwikkelt een visie over hoe Fortresse Holland haar tentoonstellingen in de toekomst interactief en inclusief kan maken voor een breed publiek. 

Je werkt onder directe verantwoordelijkheid van de directeur en samen met de collectiemedewerker. De functie is voor 24 uur per week, dagen en tijden zijn in overleg in te vullen. Je zult werkzaam zijn op locatie Stadsmuseum Hellevoetsluis en Droogdok Jan Blanken, maar soms ook vanuit huis. We bieden een uitdagende, dynamische en leerzame baan bij een nieuw museum met een vergoeding conform de Museum cao.

Fortresse Holland is overtuigd van de kracht van diversiteit en representatie. Daarom zoeken we actief naar uiteenlopende perspectieven en achtergronden in onze medewerkers.

Klik op deze vacaturetekst om meer te lezen over de openstaande functie.

Ben je enthousiast geworden en heb je zin in een nieuw avontuur? Stuur dan uiterlijk vrijdag 19 november 2021 je motivatiebrief met curriculum vitae o.v.v. Vacature Junior Conservator Fortresse Holland aan Duncan Peltenburg (directeur) via e-mail: directie@fortresseholland.nl. Voor meer informatie over Fortresse Holland kun je bellen met collectiemedewerker Dominique (06-50415434). De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 22 november 2021. 

We kijken uit naar je reactie!