Fortresse Holland treedt toe tot het Museumregister

Hellevoetsluis, 22 april 2024 – Fortresse Holland Openluchtmuseum Hellevoetsluis, met haar historische Droogdok, Museumloods en Bezoekersdepot gevestigd in Hellevoetsluis, heeft met trots aangekondigd dat het is toegetreden tot het Museumregister. Deze stap markeert een belangrijke erkenning van de kwaliteit en professionaliteit van het museum, en onderstreept het voortdurende streven naar excellentie in het beheren, behouden en de presenteren van het cultureel erfgoed in Hellevoetsluis.

Het Museumregister is een register waarin musea worden opgenomen die voldoen aan museale standaarden op het gebied van collectiebeheer, publieksdienstverlening, bedrijfsvoering en professionaliteit. Door toe te treden tot het Museumregister, verbindt Fortresse Holland zich aan strenge normen en richtlijnen die zijn ontwikkeld om de integriteit en kwaliteit van musea in Nederland te waarborgen.

Directeur van Fortresse Holland, Margriet den Brok, merkt op: “Toetreden tot het Museumregister is een belangrijke mijlpaal voor ons museum. Het is een erkenning van onze inzet voor het behoud en de presentatie van ons erfgoed, en het biedt nieuwe kansen om ons te verbinden met een breder publiek. We zijn verheugd om deel uit te maken van dit gerespecteerde netwerk van musea en kijken ernaar uit om onze missie voort te zetten.”

Voor Fortresse Holland is deze toetreding tot het Museumregister van groot belang. Het museum, dat gewijd is aan de rijke geschiedenis van Hellevoetsluis, dat een sterk maritiem verleden heeft, hecht veel waarde aan het behoud en de presentatie van haar collectie voor toekomstige generaties.