Stap in de IJzeren Eeuw en loop de Podwalk Hellevoetsluis

Deze podwalk neemt je mee door de vesting van Hellevoetsluis. Door het afspelen van luisterfragmenten hoor je meer over de tijd dat Hellevoetsluis een oorlogs- en marinehaven was in de 19e eeuw.

Met deze podwalk stap je even in de IJzeren Eeuw, een periode waarin Hellevoetsluis haar grootste bloeiperiode beleefde en hiervan zijn nog vele sporen terug te vinden. Tijdens deze podwalk ervaar je het bijzondere maritieme verleden via geluidsfragmenten op 26 locaties in de vesting Hellevoetsluis. Beleef de tijd dat Hellevoetsluis een oorlogs- en marinehaven was en een belangrijke rol speelde in de Nederlandse geschiedenis.

Oortjes in of koptelefoon op en zo word je aan de hand van de kaart door de voice-over rondgeleid en stap je in de IJzeren Eeuw.

 

Deze podwalk is ontwikkeld door OP Voorne-Putten met hulp van de Provincie Zuid-Holland. Fortresse Holland heeft een bijdrage geleverd aan de historische informatie en deelgenomen aan werkgroepen om gezamenlijk met andere erfgoedorganisaties de podwalk vorm te geven.